De voor- en nadelen van zonnepanelen

Blog De voor- en nadelen van zonnepanelen

Het opwekken van zonne-energie is vriendelijk voor het milieu. Dat maakt de zonnepanelen razendpopulair, en het is ook nog eens goed voor je portemonnee. Toch zitten er ook een aantal nadelen aan zonnepanelen. Lees hieronder meer.

De voordelen

Geld besparen

Natuurlijk is het grootste voordeel dat je veel geld bespaart. De zon geeft gratis energie aan jou, en dat betekent dat de energierekening lager wordt in de maand. Ook is de investering van zonnepanelen meestal binnen tien jaar terugverdiend. Het is daarom de moeite waard om zonnepanelen aan te schaffen.

Milieuvriendelijk

Naast dat het maandelijks geld scheelt, is zonne-energie vriendelijker voor het milieu. Het is een duurzame manier van energie opwekken. Met zonnepanelen op je dak draag jij bij aan groene stroom.

Huis wordt meer geld waard

Als je zonnepanelen op je dak gaat installeren, betekent dat dat je huis meer waard wordt. Als je je stekje gaat verlaten, verdien je hier dus extra geld mee. Je hebt dankzij de panelen een betere energielabel, wat betekent dat de kopers van jouw huis ook minder maandlasten zullen hebben. 

De nadelen

Zichtbaarheid

Een nadeel van het plaatsen van zonnepanelen kan zijn dat je het niet mooi vindt staan. Natuurlijk is dat een persoonlijke mening. Toch zijn zonnepanelen tegenwoordig helemaal van deze tijd.

Aanpassing meterkast

Als je ervoor kiest om vier of meer zonnepanelen te laten installeren, ben je haast genoodzaakt om de meterkast aan te passen. Een klein nadeel, die gelukkig opweegt tegen de vele voordelen van het plaatsen van zonnepanelen.

Recente berichten