5 plantaardige eiwitten

Blog 5 plantaardige eiwitten

Wil jij plantaardiger eten, of ben je hier al mee bezig? Dan krijg jij vast vaak de vraag ‘hoe kom je dan aan je eiwitten?’ om de oren. Vaak is het lastig om afwisseling te vinden in plantaardige eiwitten. Met name voor fanatieke krachtsporters is het belangrijk dat ze voldoende eiwitten binnenkrijgen en voldoende BCAA’s. Hieronder lees jij deze vijf plantaardige en eiwitrijke producten.

1 Erwteneiwit

Dit is een goede vervanger voor iedereen die geen dierlijke eiwitten, lactose en soja wil nuttigen. Erwten is een goede bron van eiwitten en het bevat zo’n 5 gram eiwitten per 100 gram. Ook kun je erwteneiwit prima toevoegen aan je shake. Toch vinden sommige mensen de structuur wat zanderig en droog. 

2 Seitan

Als je wil aankomen in spieren, mogen de kipfiletjes niet ontbreken. Als je plantaardig eet, sla je deze kippetjes natuurlijk over. Gelukkig bestaat er een goed alternatief van de kip: seitan. Het is grotendeels gemaakt van tarwegluten. Tarwegluten bestaat voor zo’n tachtig procent uit eiwit. 

3 Edamame

Deze bonen ken je vast wel uit de sushi-restaurants. De edamameboon, ook wel sojaboon genoemd, is ontzettend rijk aan eiwitten. Met zo’n 36 gram eiwit per 100 gram kun jij beter een sojaboon eten dan een sperzieboon. 

4 Tofu

Met tofu kun je van alles: voeg het toe aan je avondeten, gebruik het als broodbeleg of voeg silken tofu toe aan je shake. Tofu bevat zo’n 11 gram eiwit per 100 gram. Zo krijg je een prima dosis eiwit binnen!

5 Linzen

Waar we het net hadden over de sojaboon, zijn linzen ook een veelzijdige peulvrucht. Ze bevatten ongeveer 10 gram eiwit per 100 gram, dus een prima manier om net die extra eiwitten binnen te krijgen. Maak bijvoorbeeld een lekkere linzensoep!

Recente berichten